برای همه ی ما پیش تا به حال پیش آمده که هوادار تیمی را ببینیم . ولی از کجا پی به هوادار بودن او می بریم ؟ درست است از شکل ظاهری او . هوادار یک تیم تی شرت ، شال گردن ، کلاه و کلا چیزهای مربوط به آن تیم را می پوشد .
کسی که به ورزشگاه می رود تا تیم خود را تشویق کند برای اینکه ثابت کند که یک هوادار واقعی است خود را به رنگ آن تیم در می آورد تا تیم مقابل و تماشاگران تیم مقابل حساب کار دستشان بیاید و بداند با چه کسی طرف هستند . این مسئله ی به ظاهر ساده متاسفانه در کشور ما خیلی رعایت نمی شود . نه اشتباه نکنید تیم هایی که قرمز می پوشند یا آبی می پوشند چون رنگ تقریبا محبوبی دارند هوادارانشان یا حتی غیر هوادارانشان (!) یک لباس به آن رنگ دارند و تهیه کردن و پوشیدن آن خیلی سخت نیست . ولی اگر دقت کنید 30 درصد هواداران مثلا (استقلال) لباس بازیکنان را پوشیده اند . ولی تیم هایی که در لباس خود از رنگهای معمول (common) استفاده نمی کنند در ایران مظلوم واقع می شوند . مثلا (در مورد سپاهان) من در تلویزیون و ورزشگاه به دفعات کسانی را دیده ام که هر لباسی (زرد مشکی سفید حتی آبی یا سبز یا رنگی ) پوشیده اند . این به یک دست بودن تماشاگران لطمه وارد می کنند و دیگر آن هراسی را که باید در دل تیم مقابل نمی اندازد .
شکل ظاهری فقط به تی شرت نیست . تماشاگران باتعصب تر از هد بند کلاه های غیر معمول شال گردن و بالاخص پرچم استفاده می کنند .
چون این مقاله را برای سپاهان می نویسم به نکاتی اشاره می کنم که دوست دارم در مورد تیم مورد علاقه ام رعایت شود .
بهتر است شما دوستان عزیز خواننده که به ورزشگاه می روید و یا مسئولین پرچمهای بزرگی تهیه کنید که روی آن ها عکس بازیکن محبوب تیم (نه اینکه عکس بگیرید و روی پرچم بچسبانید بلکه باید آن را با قلم روی پارچه بکشید) آرم تیم یا شعارهای کوبنده باشد . مهم قطع پرچم است که باید بسیار بزرگ باشد البته پرچم های کوچک تر هم که روی آنها شعارهای خاص نوشته شده باشد و با بقیه پرچم ها فرق داشته باشد تاثیر گذار است . از پرچم برای بیان احساسات تماشاگران در مورد شخص خاصی از تیم یا کل تیم یا بیان لغب تیم استفاده می شود .
اگر بازی سپاهان را با اوراوردز در ژاپن دیده باشید به این نکته توجه کرده اید که پس از به ثمر رسیدن هر گل پرچمهای بزرگی

( با طول سه متر ) پشت دروازه ها به هوا بلند می شد و روحیه تیم میهمان را خرد می کرد . یا در اوایل بازی که تماشاگران را نشان می داد روی پرچمهای تماشاگران ژاپنی برای پونته (ponte) لغب های بسیاربه چشم می خورد .
اگر در مقاله ی قبلی در مورد یک دست نبودن و نبود فرهنگ به من ایراد گرفتید تصدیق بفرمایید که نوشتن یک شعار روی یک پارچه ی زرد و آویزان کردن آن به یک چوب خیلی هزینه و وقت نمی خواهد
موفق باشید .